Searoop Cocktail Recept Ideeën

Searoop is bijzonder geschikt om te mixen in een cocktail en/of een mocktail. Onze recepten zijn makkelijk te bereiden en maken ieder drankje tot een feestje! Ze zijn speciaal voor Searoop ontwikkeld bij Strandbar Bombaai in Westkapelle


Cocktail Kweepeer Martini met Searoop Kweepeer, Rozenbottel, Wilde passiebloem

 

 

Koel een cocktailglas voor met ijs en vul een groot glas waarin je alle kunt mixen met ijsblokjes. Doe daar 20 ml. Searoop Kweepeer, Rozenbottel, Wilde passiebloem in samen met 30 ml. gin en 20 ml. droge vermouth. Roer alles goed, verwijder het ijs en schenk de mix uit in het cocktailglas. Garneer met gedroogde peer en met de eetbare bloem van een Afrikaantje.


Cocktail Magnolia Margarita met Searoop Magnolia, Jeneverbes, Gember

 

Maak de rand van je cocktailglas nat met een schijfje limoen. Leg een bodempje chilizout op een schoteltje en haal de rand van je glas er door heen. Koel het glas met ijs. Vul de grote beker van je shake-beker met 1/3 ijs. Zet de andere helft er bovenop en vul met 20 ml. Searoop Magnolia, Jeneverbes, Gember; 30 ml citroensap en 50 ml. tequila of mezcal. Sluit je shaker en mix kort en krachtig. Zit er een frost aan de buitenkant dan is je cocktail op de juiste temperatuur. Laat het ijs in je glas zitten en dubbel strain (strainer en fine strainer) je cocktail over het ijs zodat er geen ijsschilfers meer in zitten Garneer met gedroogde limoen. 

 


Cocktail Doorn to be Wild met Searoop Duindoorn, Meidoorn, Salie

 

 

Koel een cocktailglas voor met ijs, en vul je mixing glass voor de helft met ijsblokken. Giet daar 20 ml. Searoop Duindoorn, Meidoorn, Salie op met 15 ml. citroensap, 35 ml. wodka, 30 ml. Hierbas de las Dunas en 10 ml. duindoornsap. Roer tot de vloeistof met de helft is toegnomen en wanneer er een frost op het glas zit. Strain over het ijs in je cocktailglas en garneer met wat duindoornbesjes en een blaadje salie. Proost!

 


Cocktail Gin Basil Smash met Searoop Rozemarijn, Citroenmelisse, Tijm

 

 

Koel je tumbler glas voor met ijs. Vul het grote gedeelte van je shake-beker met 1/3 ijs, zet de andere helft er op en voeg er 25 ml.  Searoop Rozemarijn, Citroenmelisse, Tijm; 25 ml. citroensap en 50 ml gin aan toe. Schudt even flink. Doe er 10 blaadjes basilicum bij, sluit de shaker en schudt nog even kort. Dubbel strain (strain en fine strainer) je cocktail over het ijs zodat er geen ijsschilfers of stukjes basilicum meer in zitten. Garneer met een blaadje basilicum en een schijfje citroen.


Cocktail Blackberry Glover Club met Searoop Zwarte bes, Lavendel, Roos

 

 

Vul een shake-beker voor 1/3 met ijs; zet de andere helft er bovenop en vul met 25 ml. Searoop Zwarte bes, Lavendel, Roos; 15 ml citroensap, 20 ml bessenlikeur, 10 ml. droge vermout, 30 ml. gin en 30 ml. eiwit. Schudt de shake-beker kort maar krachtig. Verwijder het ijs uit je voor gekoelde cocktailglas en dubbelstrain (strainer en fine strainer) je cocktail in het glas, zodat er geen ijsschilfers meer in je cocktail zitten. Garneer met lavendel en wat bramen. 


Cocktail Seaside Daiquiri met Searoop Rabarber, Zeekraal, Zeevenkel

 

 

Neem een mooi glas en koel het even voor met ijs. Vul een shake-beker met ijs en voeg 20 ml. Searoop Rabarber, Zeekraal, Zeevenkel, 30 ml. grapefruitsap en 60 ml. donkere rum toe. Shake 10-20 seconden en verwijder het ijs uit het glas en schenk de Searoop door een strainer en een fine-strainer (zeefjes) in het cocktailglas. Garneer met een dunne plak grapefruit, wat zeekraal, zeebanaan en be-spray met zeewater. (Dat zit in speciale flesjes)


Cocktail Mr. Hugo met Searoop Vlierbloesem, Maarts viooltje, Klaproos

 

 

Doe 30 ml. Searoop Vlierbloesem, Maarts viooltje, Klaproos in een gin-tonic glas samen met 20 ml. limoensap, wat blaadjes munt en 100 ml. prosecco. Voeg er pas op het laatst ijs aan toe anders schuimt de prosecco je glas uit. Garneer met diverse eetbare bloemen, limoen en munt. Dit is een feestje in je glas. Sante!