Alpacawol


Alpacawol, eigenschappen

 

Alpacawol onderscheidt zich namelijk door zijn isolerend vermogen, dat 7 keer hoger is dan dat van schapenwol, en zijn ongeëvenaarde zachtheid, die dicht in de buurt komt van die van kasjmierwol. Deze wol beschermt je dus veel beter tegen de kou, met zachtheid, zonder je ooit te laten zweten dankzij de thermo-regulerende eigenschappen.

Het is ook ongelooflijk licht, aangenaam om te dragen en respecteert de meest gevoelige huiden. Dit zijn de redenen waarom NASA haar astronauten in het begin van de verovering van de ruimte heeft uitgerust met kleding in deze wol.

Alpacawol heeft een hoge weerstand, en nauwelijks pilling. Hierdoor kunt u de levensduur van uw kleding en accessoires verlengen. Je zult ze veel langer in goede conditie kunnen houden.

 

Alpacawol, wat is dat?

 

Alpacawol is, zoals de naam het al zegt, afkomstig van de alpaca.  Alpacawol is afkomstig van het jaarlijkse scheren van het dier. De wol van de alpaca is warmer en sterker dan dat van enig ander zoogdier. De wol is namelijk 3x zo sterk als schapenwol en heeft een goede isolerende kwaliteit.

 

Alpaca’s zijn van nature aangepast aan de koude en strenge winters in het Andesgebergte langs de westkust van Zuid-Amerika . De alpaca heeft een warme vacht met een isolerende kern. Dit maakt de vezel licht en geschikt voor zowel zomer- als winterkleding.

 

De wol zelf is erg zacht, warm en kriebelt minder dan gewone schapenwol. Daarnaast is de wol vrij van lanoline, wat het ook geschikt maakt voor mensen met een allergie voor dit product. Alpacawol is van nature hypoallergeen. Alpacawol wordt gezien als een van de meest luxe wolsoorten, te vergelijken met mohair of kasjmier. Alpaca wol wordt voornamelijk gebruikt voor truien, vesten en sjaals.

 

 

 

 

 

 

Zeep met Alpacawol...

 

Alpacahaar bestaat voor meer dan 90% uit keratine, een superresistent vezeleiwit dat de haarelasticiteit en spanning geeft. Deze keratine wordt vrijgegeven in een speciaal proces en toegevoegd aan zeep. Hier ondersteunt het de regeneratie van de menselijke huid, nagel en haar, die ook uit keratine bestaat.