Zoethout

Nieuw

Zoethout Stokjes

€ 2,99
Nieuw

Zoethout Stokjes

€ 2,99

Zoethoutstokjes om op te kauwen. Een prachtig natuurproduct.

Nederland is al bekend met dit product sinds de 13e eeuw waar dit voor het eerst is beschreven als een medicijn tegen hoest en anderen ziektes. Tot op de dag van vandaag worden de zoethoutstokjes nog steeds gebruikt voor het maken van medicijnen en daarnaast zijn deze ook nog eens erg lekker als snoepgoed.

Wordt veel gebruikt om van roken af te komen!

100% vegan.

Let op: mensen met een te hoge bloeddruk dienen overmatig gebruik te vermijden.

Niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding. 

Zoethout is in de handel de aanduiding voor korte stukjes van de wortelstok van  Glycyrrhiza Glabra, een plant die van oorsprong voorkomt in Eurazië, Noord-Afrika en West-Azië. Inmiddels is de niet-bedreigde plant wereldwijd te vinden. De plant bevat een zoetstof die zo'n 30 tot 50 keer zo sterk is als suiker, maar niet schadelijk is voor de tanden. Er moet flink op gekauwd en gezogen worden om de zoetstof te proeven. Toch werd zoethout — vooral door kinderen — gewaardeerd voordat de snoepindustrie deze markt overnam met veel makkelijker te consumeren producten.

 

Het sap uit de wortel wordt gebruikt als grondstof voor drop, eventueel samen met het zout salmiak. 

 

De zoetstof in zoethout is Glycyrrizinezuur. Dit is een stof die de bloeddruk verhoogt. Zowel van drop als van zoethout is dit effect beschreven en dit kan tot klinisch significante hypertensie leiden.