Huid

Nieuw

Honingzalf

€ 3,50
Nieuw

Honingzalf

€ 3,50

Deze honingzalf beschermt en verzorgt de huid en handen met natuurlijke bijenwas. Snel intrekkende, licht vettige huid beschermende en verzorgende crème. Versterkt de afweerfunctie van de huid, voorkomt huidbeschadiging door externe stress en heeft een normaliserend effect op geïrriteerde huidzones.

Geeft de huid elasticiteit en soepelheid dankzij de speciale verzorgende stof allantoïne.

Heeft geen invloed op de tastzin


Bijenwas geur


Kan ook gebruikt worden bij huisdieren.

Ingrediënten : Aqua, Glycerylstearaat Se, Paraffinum Liquidum, Cera Alba, Stearinezuur, Palmitinezuur, Parfum, Methylparaben, Propylparaben, Allantoïne, Benzylalcohol, Benzylsalicylaat, Linalool, Benzylbenzoaat, Hexyl Cinnamal, Limoneen , Alfa-Isomethylionon.

Houdbaarheid: 12 maanden na opening

Inhoud: 50ml

Nieuw

Propoliszalf

€ 10,99
Nieuw

Propoliszalf

€ 10,99

Propoliszalf is een fijne zalf die desinfecteert, bloedingen snel kan stelpen, pijnstillend werkt en in hoge mate de groei van nieuw weefsel stimuleert. Propolis heeft een sterke ontstekingsremmende werking en is daardoor een probaat middel bij eczeem, psoriasis en andere huidaandoeningen.

De bijen maken Propolis van harsachtige stoffen van onder andere bladknoppen van bomen en gebruiken het zelf om de kast vrij van ziektekiemen en schimmels te houden.

Hoewel veel klanten baat hebben bij het gebruik van propoliszalf, is het geen geregistreerd geneesmiddel in de gezondheidszorg. De zalf kan je dan ook niet zomaar als algehele vervanger van andere medicijnen zien.


Zalf tegen jeuk

Propoliszalf werkt ook heel goed tegen jeuk veroorzaakt door insecten. Jeukende plekken veroorzaakt door brandharen van de eikenprocessierups en muggenbeten verdwijnen na het aanbrengen van een dun laagje propoliszalf meestal als sneeuw voor de zon. Ook herstelt de huid vaak vele malen sneller door het gebruik van propoliszalf. 

De zalf 1 tot 3 keer daags waar nodig in een dun laagje opbrengen en licht inwrijven. Bij wonden kan de zalf op een pleister of gaasje worden aangebracht, zodat ze met de wond in aanraking komt.

Bij pijnaanvallen door aambeien wordt aanbevolen propolis zalf voorzichtig rond en in de anus aan te brengen.

 

Ingrediënten:
Aqua, Petrolatum, Cetearyl Alcohol, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Glycerin, Cera Alba, Paraffinum Liquidum, Ceteareth-20, Propylene Glycol, Propolis, Bisabolol, Phenoxyethanol, Arnica Montana Flower Extract, Chamomilla Recutita Flower Extract, Hypericum Perforatum Flower/ Leaf Extract, Citrus Aurantium Dulcis Oil, Lavandula Angustifolia Oil, Lavandula Hybrida extract, Cinnamomum Camphora Bark Oil, Ethylhexylglycerin, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, L-Alpha-Pinene, Amyl Ethyl Ketone, Amylvinyl Carbinol, Hexyl Acetate , Ocimene, Linalool, 4-Terpineol, Beta-caryophyllene, Amylvinylcarbinyl acetate, Borneol, Linalyl Acetate, CI19140, CI15510, CI42090, CI17200


Waarschuwing:

Wel is een waarschuwing op zijn plaats: de praktijk heeft uitgewezen dat ongeveer één op de 2000 mensen allergisch kan reageren op propolis. Ze krijgen een jeukerig gevoel op de huid bij uitwendig gebruik. Het is dus aan te bevelen propoliszalf eerst even te testen door wat te smeren in de elleboogholte. Wordt deze plek rood en branderig, dan is gebruik af te raden.

Propolis kan vlekken op uw kleding maken bij uitwendig gebruik. Reinigen is beperkt mogelijk met behulp van alcohol

Deze tinctuur is een concentraat van gezuiverde propolis op alcohol. De bijen maken niet enkel honing aan om een voedselvoorraad aan te leggen, maar ook propolis om de gezondheid van het bijenvolk op peil te houden. Propolis wordt gemaakt uit de harsachtige substantie die zich op de knoppen, bladeren of de schors van verschillende boomsoorten bevindt. De bij kneedt kleine stukjes hars tot een balletje, die ze meeneemt als ze terug naar haar kast vliegt. Daar nemen andere bijen de oogst over om deze in de kast verder te bewerken. Het is een natuurproduct van hoogwaardige kwaliteit, dat dient als voedingssupplement.

Gebruik:

  • 3 tot 4 keer 15 druppels per dag, gedurende 1 maand (Dagelijkse aanbevolen portie niet overschrijden)
  • Inwendig gebruik: Voeg de druppels toe aan water, yoghurt,…
  • Uitwendig gebruik: Druppelen op de te behandelen plaats.

 

Ingrediënten: Hydro-alcoholisch extract van Propolis 30%.