Koninginnengelei


Dosering en gebruik

 

Omdat onderzoek relatief beperkt is, is er geen definitieve aanbevolen dosering voor koninginnengelei vastgesteld. Aanbevolen hoeveelheden variëren van 300 tot 6.000 mg per dag. Als je nog nooit koninginnengelei hebt gebruikt, kun je het beste met een heel kleine dosis beginnen om ernstige allergische reacties en bijwerkingen te voorkomen. Samenvatting Er is geen officieel aanbevolen dosering voor koninginnengelei. Huidig ​​onderzoek geeft mogelijke voordelen aan bij 300–6.000 mg per dag.

 

Houdbaarheid

 

Koninginnengelei wordt bij ons diepgevroren bewaard. Na ontdooien is dit product gekoeld tot 6 maanden houdbaar.

 

Koninginnengelei

 

Koninginnengelei is ook bekend als Royal Jelly, Gelee Royale, Koninginnebrij of bijenmelk.

 

Koninginnegelei wordt door werkbijen geproduceerd als voedsel voor larven en de koningin. Het is het enige voedsel voor de bijenkoningin tijdens haar leven. Bijen maken in hun voedersapklieren een mengsel van honing, stuifmeel en speeksel. Koninginnengelei bestaat uit water, koolhydraten, eiwitten en vetten. De unieke eiwitten en vetzuren kunnen de reden zijn voor de mogelijke gezondheidsvoordelen. Koninginnegelei is een opmerkelijk goedje. Het is deze gelei die ervoor zorgt dat een eitje, in 16 dagen, uitgroeit tot een koningin die wel tot 5 jaar oud kan worden. Dit terwijl een werkbij uit eenzelfde eitje geboren wordt, maar door een ander dieet, 21 dagen nodig heeft om zich te ontwikkelen, de helft kleiner blijft en hooguit 8 weken oud wordt. Dit geeft te denken over de voedingswaarde van Koninginnegelei!

 

Koninginnegelei bevat de volgende vitaminen: B1, B2, B5, B6, B8, B11, C, E, A, PP.

 

Risico's en bijwerkingen

 

Hoewel het voor de meesten waarschijnlijk veilig is, is koninginnengelei niet zonder risico's. Omdat het een bijenproduct is, moeten mensen met allergieën voor bijensteken, pollen of andere omgevingsallergenen voorzichtig zijn. Hoewel het gebruik van koninginnengelei voor de meeste mensen veilig is, zijn af en toe bijwerkingen gemeld.