Pu Erh Thee


Voor het maken van Pu Erh thee wordt in eerste instantie het proces van Chinese groene thee gevolgd. Alleen het volledig nadrogen blijft achterwege, waardoor voldoende vocht en enzymactiviteit in de theeblaadjes overblijft om een rijpingsproces mogelijk te maken: de post-fermentatie. Pu Erh heeft een zeer donkere kleur in de kop en een onmiskenbare aardse smaak. Pu Erh thee wordt ook wel geperst tot theetegels, nestjes en allerlei andere vormen.

 

Smaak van pu erh thee 

De smaak van pu erh thee is genuanceerd en complex en mede afhankelijk voor welke pu erh thee u kiest. De pu erh thee wordt vaak omschreven als zoet met een uitgesproken aardesmaak zonder te overheersen. Sommige theeliefhebbers kiezen er ook voor om bijvoorbeeld honing, suiker, citroen of melk toe te voegen. Een bijzondere thee die zo rijk en diep van smaak is, is het tevens ook een favoriet onder de koffiedrinkers die op losse thee willen overstappen.