Witte Thee


Witte thee wordt ook wel eens the beauty of tea genoemd.  Witte thee wordt gemaakt van de bovenste knopjes en jonge scheuten van de theeplant. Deze witte thee is niet te vergelijken met andere soorten thee. Witte thee staat bekend als een van de mooiste, puurste thee met een zeer zachte smaak die menig liefhebber van losse thee weet te waarderen. Door de zachte en subtiele smaak is deze thee ook erg geschikt voor de beginnende theedrinker. Witte thee bevat weinig cafeïne, echter meer antioxidanten dan groene en zwarte thee. 

Thee met een uitzonderlijke kwaliteit  

Witte thee komt voornamelijk uit China, maar wordt tegenwoordig ook in landen als Taiwan en India geproduceerd. De topjes kunnen maar 1 keer per jaar met de hand geplukt worden en daarom is witte thee een relatief dure specialiteit. De topjes worden eerst eventjes verhit en daarna gedroogd. Het resultaat is een zeer zeldzame witte thee van uitzonderlijke kwaliteit! Van alle theesoorten wordt witte thee het minst bewerkt en heeft het een zeer delicate en subtiele smaak. 

Witte thee zetten

Bij het zetten van een kop witte thee is het belangrijk dat u de kleur en geur goed in de gaten houdt. De kleur moet niet te licht zijn maar vooral ook niet te donker. Een goed kopje witte thee heeft een zeer zachte en verfrissende smaak.

Meet de juiste hoeveelheid thee af, dit is ongeveer 2 gram per kop.
​Als richtlijn kunt u witte thee het beste bereiden bij temperaturen tussen circa 70 en 80 graden. Laat de witte thee tussen de 1 tot 3 minuten trekken.