Theebloemen


Een Theebloem is een bundeltje thee-bladeren, welke een prachtige bloem ‘verpakken’. De bladeren van de theebloem zijn met een katoenen draadje verbonden tot een kleine bol. Zodra de ‘theebloem’ in aanraking komt met heet water, laat het katoenen draadje los en ontvouwt de theebloem zich. Vervolgens komt een prachtige bloem tevoorschijn.

De thee, afkomstig van de theebladeren mengt zich al snel met het hete water en zorgt voor een lekkere thee met milde smaak, bovendien is het ontvouwen van de theebloem in een glazen theepot prachtig om te zien.

Theebloemen bereiden

 

Neem een ruime glazen theepot of theeglas om de theebloem optimaal gebruik te laten maken van de ruimte. Kook vervolgens water, schenk dit in en laat het kokende water 2 minuten afkoelen naar 80 graden. Plaats nu de theebloem in het water. Het katoenen draadje zal langzaam loslaten en de theebladeren zullen zich ontvouwen. Er komt een prachtige bloem tevoorschijn!

 

U kunt de theebloem laten trekken zo lang u wilt, vervolgens kunt u genieten van een heerlijk kopje groene thee. Des te langer u de theebloem laat trekken, des te sterker de smaak.

 

U kunt de theebloemen zelfs nog een tweede keer gebruiken.