Verzorgingsproducten met Bijenwas, Honing & Propolis


Wat is Bijenwas?

 

Bijenwas  is een vettige stof die honingbijen maken om hun raten mee op te bouwen. Hiervan maken bijen de 'cellen' waarin honing en stuifmeel wordt opgeslagen.

 

Bijenwas is een stevige substantie met een hoog molecuulgewicht. Om deze reden smelt Bijenwas tussen de 62 en 65 °C. Dit hoge smeltpunt maakt het een ideaal product om cosmetische producten meer stevigheid te geven. Maar ook andere bijzondere eigenschappen maakt Bijenwas een waardevol ingrediënt in onder andere verzorgingsproducten.

 

Wat maakt Bijenwas zo Bijzonder?

 

Bijenwas heeft net zoals honing vele voordelen voor onze haar en huid. Bijenwas bevat namelijk hydraterende componenten zoals vitamine A. Deze componenten zorgen ervoor dat je huid het vocht vasthoudt waardoor je huid jong en stevig blijft.

 

Bovendien bevat Bijenwas ontstekingsremmende eigenschappen die de geïrriteerde en rode huid kalmeert. Zo helpt het bijvoorbeeld ook tegen puistjes en mee-eters. Dit komt doordat Bijenwas in staat is de huid te voeden en te hydrateren zonder de poriën te verstoppen.

 

Ook heeft Bijenwas antibacteriële eigenschappen waardoor de huid goed wordt verzorgd. Om onder andere deze redenen wordt Bijenwas vaak toegevoegd aan huidverzorgingsproducten.

 

Bijenwas helpt ook tegen irriterende stoffen van buitenaf. Het werkt als een soort beschermingslaagje als het op de huid wordt aangebracht. Bij extreme weersomstandigheden kan Bijenwas je huid dus extra beschermen.